6 Mayıs 2011 Cuma

Boya Püskürtme Tabancası


Bosch’un boya püskürtme tabancası
Bosch’un yeni boya püskürtme tabancası PFS ile amatör kullanıcılar hem boya tasarrufu sağlayabilir hem de homojen bir boya uygulamasını kendi başlarına kolaylıkla yapılabilirler.

Bosch PFS Yeni Bosch PFS boya tabancası ile güç ve zaman isteyen boya fırçasına oranla üç kat daha hızlı boyama işlemi yapılabiliyor. Panjur, kapı, bahçe çiti veya ahşap oyuncakların boyanmasında üç farklı püskürtme şekli ile kullanılabilen cihaz düşük basınç sistemi ve "Püskürtme Kontrolü“ teknolojisi ile çalışıyor.


Bir hava yeleği, püskürtme esnasında boya serpintisini mükemmel bir biçimde odaklayarak, kullanıcının yüzde 15 daha az boya tüketmesini sağlıyor. Bunun yanı sıra, hava fıskiyesi boyanın çabuk kurumasına olanak tanıyor ve böylelikle akmalar oluşmuyor, yeni uygulanmış boyanın üzerine ikinci bir katman çekilebiliyor.

PFS’nin tabancası bitkilere böcek ilacı sıkmak için de çok uygun
Kullanıcı, püskürtme tabancasının şalterinde bulunan ayar çarkı yardımıyla uygun boya akışını düzenleyebiliyor. Bu özellik sayesinde vernik, ahşap koruyucuları, böcek ilaçları, lekeler, yağlar ve astar boyalar gibi düşük akışkanlığa sahip malzemeler, inceltilmeden uygulanabiliyor.

Kullanıcılar, cihaz ile akrilik veya parlak cilaları yüzde 10’luk adımlarla incelterek düzgün bir boya görüntüsü elde edinceye kadar püskürtme testleri yapabiliyor. Genellikle inceltme işlemini sadece bir kez yapmak yeterli oluyor. Tüm bunların yanı sıra bitkiseverler, boya tabancasını, çiçeklerine böcek ilacı sıkmak için de kullanabilirler.

SDS ile kolay kullanım ve temizleme
PFS boya tabancaları kolaylıkla kullanılabiliyorlar. Boyayı yönlendiren tüm parçalar, alet gerektirmeyen SDS prensibi ile monte edilmişlerdir. Bu sayede kolay boya değişimleri ve hızlı temizlik sağlanabiliyor. İşe ara verildiğinde, kullanıcı tabancayı park pozisyonunda bırakabilir.

Cihazın farklı ölçülerdeki yüzeylerin boyanması için 600 ve 800 mililitrelik tankları bulunuyor. PFS‘nin üç farklı püskürtme pozisyonu için ayarlanabilir bir ağzı bulunuyor. Bu sayede yatay, dikey ve kurşun kalem tipi fışkırtma yapılabiliyor.

Hassas püskürtme sistemi, aynı zamanda hızlı şekilde temizlenebiliyor. İncelticilerle – su veya çözücü - temiz sıvı akana kadar, arka arkaya püskürtme yapmak yeterli. Bu işlemin devamında parçalar tek tek temizlenebilir. PFS‘nin başka bir özelliği ise, havalı püskürtme sistemleri olarak adlandırılan ürünlere göre daha sessiz olması. Bosch, hassas püskürtme sistemini üç versiyon ile sunuyor:

PFS 55 elle kullanılan bir sistem. Küçük ve ortalama püskürtme işleri için uygun. Entegre boya akışı kontrolü, şalterde bulunan sonsuz değişkenliğe sahip çark sayesinde devreye sokulabiliyor.

PFS 65 ise kompakt ve taşınabilir bir sistem. Püskürtme tabancasının düşük ağırlığı ve esnek hava hortumu, uygun olmayan pozisyonlarda veya baş üstünde çalışırken bile kulanım kolaylığı yaratıyor. İş bittikten sonra, hortum güvenli bir biçimde taban ünitesinde depolanabiliyor.

PFS 105 E, malzemeye göre püskürtmeye olanak tanıyan elektronik hava akışı kontrolü ile esnek ve hareketli bir sistem. Düşük ağırlığa sahip püskürtme tabancası ve üç metre boyundaki hava hortumu, farklı pozisyonlarda bile uygun çalışma koşulları yaratıyor.

Cihazın tekerlekli taban ünitesi, hava hortumunu saklamak için de kullanılıyor. Elektronik hava akışı kontrolü, boya serpintisinin istenilen şekilde ayarlanmasını sağlıyor. Boya akışı, püskürtme tabancasındaki şalteri kullanarak dört kademeli olarak düzenlenebiliyor.

Hassas Püskürtme Tabancası PFS 65, PFS 55 ve 105 E modelleri, bütün Bosch satış noktalarında ve yapı marketlerinde bulunabilir. Bosch, yoğun ilgi gören tüm PFS modellerini standart olarak, nasıl kullanılacaklarına dair öneriler getiren bir DVD eşliğinde sunuyor. Tüm aletler EU-VOC Avrupa yönergelerine ve 2010 senesinden sonra geçerli olacak düzenlemelere uygun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder