6 Mayıs 2011 Cuma

Dyo Nano İpek Mat Işıkla Kendini Temizleyen Boya

Tanım : Nanoteknoloji ile üretilmiş, her türlü duvar yüzeylere yapışan, su bazlı, Fotokatalitik özelliği ile ışık altında kendi kendisini temizleyen, kir tutmayan, silinebilir, antibakteriyel, ipek mat parlaklıkta dekoratif iç cephe duvar boyasıdır.


Özellikleri : Fotokatalitik temizleme özelliği sayesinde kir tutmaz, nikotin izi, kalorifer isi gibi kirlerin boya yüzeylerinde oluşmasına izin vermez. Boya yüzeyinde sonradan oluşan yağ, ketçap, kurşunkalem, suluboya vb. lekelerin aşırı güç sarfetmeden kolaylıkla temizlenmesine imkan verir. Gerçek silinebilme özelliğine sahip , çatlama ve dökülme yapmayan, her türlü yüzeye mükemmel yapışan mat dekoratif boyadır. İçerdiği nano parçacıklar ve reçinenin gözenekli yapısı sayesinde uygulandığı yüzeylerin teneffüs etmesine izin verir. Zararlı uçucu organik maddeler içermeyen (düşük-VOC) özelliğinden dolayı sağlığa zararsız, antibakteriyel, çevre dostu ve kokusuzdur. Kolay uygulanabilir, mükemmel örtücülüğe sahiptir.

Uygulama Alanı : Binaların iç kısımlarında her türlü duvar yüzeylerde kullanılır. Antibakteriyel özelliği sayesinde hastane odaları, oteller, restaurant, mutfaklar, mağaza, kreş, okul, ofis vb. iç mekanlarda kullanılır.

Uygulama Şekli : Yeni Boyanacak Yüzeylere

Uygulama: Pürüzsüz bir yüzey isteniyorsa yüzey Dyorit Macun veya benzeri hazır ve toz macunlar ile düzgünleştirilmelidir. Macun uygulanmış yüzeylere Dyo Alçı Astarı (ALBİN) veya Dyobinder uygulanır. “ Astarlama işleminde kesinlikle izolasyon astarları kullanılmamalıdır.” Astar uygulamasından 24 saat sonra su ile hacmen % 10-15 oranında inceltilmiş Nano İpek Mat, fırça veya rulo ile 2 kat olarak uygulanır.

Eski Boyalı Yüzeylere Uygulama: Nano İpek Mat’ın uygulanacağı yüzeyler her türlü yağ, kir, gevşek ve kabarmış tabakalardan temizlenmelidir. Gerekli görülen yerlerde Dyorit Macun veya benzeri hazır ve toz macunlar ile yüzey düzeltme işlemi yapıldıktan sonra tüm yüzeye Dyo Alçı Astarı (ALBİN) uygulanır. Renk değişimi yapılmak istenilen yüzeylerde Nano İpek Mat uygulaması öncesinde % 10 hacimce inceltilmiş Dyo Geçiş Astarı tek kat halinde uygulanır. Astar uygulamasından 24 saat sonra su ile hacmen % 10-15 oranında inceltilmiş Nano İpek Mat, fırça veya rulo ile 2 kat olarak uygulanır.

Eski sentetik boyalı yüzeylerde ise yüzey hafifçe zımparalanıp, zımpara tozları yüzeyden uzaklaştırıldıktan sonra % 10 hacimce inceltilmiş Dyo Geçiş Astarı tek kat halinde uygulanır. Geçiş Astarı uygulamasından 24 saat sonra su ile hacmen % 10-15 oranında inceltilmiş Nano İpek Mat, fırça veya rulo ile 2 kat olarak uygulanır

Kuruma Süresi : Dokunma kuruması 30 dakika, toz kuruması 2 saat, ikinci kat uygulaması 6 saat, sert kuruması 24 saattir.

Boyanabilen Alan : Tek katta yüzeye bağlı olarak 1 kg ile 10-13 m2 , 1 lt ile 14-18 m2 alan boyanır.

Not : Uygulama yapılacak yüzeylerin sıcaklığı +5°C'nin üzerinde olmalıdır. Tüm yüzey uygulamalarında katlar arasında ortam sıcaklığına bağlı olarak en az 6 saat ara ile uygulama yapılmalıdır. Düzgün uygulama elde edebilmek için tek yönde tarama yapılmalı, fazla taramadan kaçınılmalıdır.

Güvenlik (s) Tavsiyeleri :

  • Çocukların ulaşabileceği yerlerden uzak tutunuz.
  • Yüzeyi temizleyin
  • Su ile inceltin
  • Karıştırın
  • Fırça ile uygulayın
  • Rulo ile uygulayın *
  • Kuruma süresi
  • Donmaktan koruyun
  • Kapağı sıkıca kapatın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder